Tulostin ja tulostinkuiskaaja

Bli av med din skrivarfobi: 10 praktiska tips

Efter att ha tittat närmare på vad skrivarfobi är vill vi nu hjälpa kontorsarbetare att bli av med sin rädsla för skrivare.

Här är våra bästa tips för att förvandla alla skrivarfobiker till lugna och pålitliga skrivargurus.
10 tips för att bli av med din skrivarfobi
1)    Trotsa rädslan och våga prova – vad är det värsta som kan hända? Om du är trött på att alltid behöva be en skrivarguru om hjälp eller ringa IT-supporten varje gång du behöver skriva ut något är det kanske dags att bli kvitt din skrivarfobi en gång för alla? Brother-tjänsten Request Help ger dig ett interaktivt säkerhetsnät online, med smidig tillgång till experthjälp oavsett om du är på kontoret eller hemma, så att du alltid kan få support och stöd. 

2)    Anslut och kör – det behöver inte vara särskilt besvärligt att ansluta skrivaren till din dator. Våra skrivare är utformade så att du kan koppla dem till en dator eller mobil enhet i några enkla steg. Gå bara till vår supportsida, ange ditt modellnummer och följ anvisningarna så är du igång på nolltid.

3)    Våga prova att byta bläck eller toner – ett viktigt steg för att du ska bli av med din skrivarfobi och bli en skrivarguru är att du lär dig att hantera byte av bläck eller toner, särskilt om du jobbar hemifrån, och övning ger färdighet. Ju mer du övar, desto säkrare blir du, och du kan behålla lugnet även när det är bråttom. De flesta av Brothers senaste multifunktionsenheter har användarvänliga gröna handtag för byte av toner och trumma, vilket gör uppgiften förvånansvärt enkel, även för de mest skräckslagna användarna. 

4)    Ta reda på var det finns extra patroner eller kassetter – för den som är osäker i kontakten med skrivaren kan situationen förvärras av att inte veta var kopieringspapper, toner eller bläck förvaras på kontoret. Förebygg problemet genom att ta reda på var de här sakerna finns, eller se till att du alltid har ett extra lager nära till hands där hemma 

5)    Be om en demo och genvägar till instruktionerna – be kontorets IT-ansvarig (eller skrivargurun) om att snabbt gå igenom och visa hur din skrivare fungerar, antingen fysiskt eller virtuellt. Då får du en djupare känsla för enhetens funktioner och vet vad du ska göra om ett problem uppstår. Om du arbetar hemifrån kan du ladda ned enhetens användarmanual och ha den nära till hands. 

6)    Utforska enhetens gränssnitt – många moderna skrivare har intuitiva gränssnitt och pekskärmar som både ger en översikt över funktionerna och kan användas för att åtgärda problem. Om du utforskar maskinen via kontrollpanelen och lär dig att hitta bland funktionerna får du svaret på många framtida frågor och behöver inte få panik när det är bråttom. 

7)    Lär känna pappersfacken – pappersfack kan ofta upplevas som ett mysterium av skrivarfobikern – ”Varför finns det så många?” – ”Vad är de här plasthållarna till för?” – ”Ahhh, nu fyllde jag på fel fack igen!”. Lär dig att fylla på papper snabbare genom att ta reda på vilka fack som används för vilka pappersstorlekar och -typer.

8)    Genväg till vanliga utskriftsinställningar – inställningar som marginaler, stående eller liggande, svartvitt eller färg, ensidigt eller dubbelsidigt styrs från datorn när du skickar ett dokument för utskrift. Lär dig de vanligaste inställningarna för att spara tid. Du når dem via kortkommandot Ctrl+P på PC och Command-P på Mac.

9)    Öva på att skanna – det är egentligen inte så svårt att skanna – det kluriga börjar när det är dags att bestämma hur och vart du vill att den digitala filen ska skickas. Det kan kännas skrämmande att det finns så många valmöjligheter, så det första du ska göra är att ställa in standardalternativet. Oavsett om du vill få en digital fil via e-post eller spara på ett USB-minne kan du prova dig fram bland de olika funktionerna och välja det som känns bäst för dig.

10)  
   Papper som fastnar är ett hanterbart problem – och inget du behöver få panik över. Oftast visar skärmen var i skrivaren papperet har fastnat. Följ bara anvisningarna på skärmen och öppna försiktigt skrivaren för att ta bort papperet. Sedan kan du trycka på fortsätt och jobba på som vanligt.
När du väl har experimenterat, bättrat på dina kunskaper och botat din fobi, varför inte låta andra inspireras av dina framgångar?

En före detta skrivarfobiker är ofta den bästa och mest övertygande skrivargurun, så hjälp oss med vårt uppdrag att förbättra svenskarnas skrivarkunskaper.

Dela gärna med dig av din berättelse om hur du övervann din skrivarfobi och blev en skrivarguru. Använd hashtaggarna #Printerphobia och #PrintWhisperer.  

Om du fortfarande känner dig osäker och vill ha hjälp är det bara att kika in på vår supportsida supportsida där du hittar mängder av användbara vägledningar för just din skrivare.


Mer av Effektivitet

Du kanske också gillar

Tillbaka till toppen